Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kancléřka před studenty vzpomínala na stáž v Praze

Kancléřka před studenty vzpomínala na stáž v Praze

4.4.2012, Rubrika: Zpravodajství, Strana: 8, Autor:(vpl), Téma: Univerzita Karlova

Uvolněnou, přesvědčivou a hovořící spatra – takovou včera Angelu Merkelovou zažil 400 studenty zaplněný sál Collegium Maximum Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Spolu s českým premiérem Petrem Nečasem se s nimi podělila o své vize budoucí Evropy i hodnocení nynější situace, kdy si Unie, ale i kontinent nevedou tak, jak by si mohly vést.

Příspěvek do hodinové diskuse kancléřka začala vzpomínkou na stáže, které jako mladá pracovnice Institutu fyzikální chemie Akademie věd NDR v oboru kvantové chemie absolvovala v Praze v 80. letech. „Vždy se do Prahy ráda vracím. Jsem velice ráda, že můj tehdejší učitel pan Rudolf Zahradník a jeho manželka jsou dnes v tomto sále s námi,“ řekla.

Vybavila si, jak si naříkala nad tím, že tehdejší vlak Vindobona míval zpoždění. „Pan Zahradník mi tehdy poradil, abych se tím moc nerozčilovala. Uklidňoval mě, že se účastníme experimentu, který nemůže fungovat – socialismu.,Všichni to ale ještě nevědí, a proto určitou dobu budeme muset žít s jeho nedokonalostmi‘, chlácholil mě,“ zavzpomínala.

V samotné diskusi s Nečasem na sebe nevytáhli kordy, naopak se snažili vysvětlovat své postoje – ona silně proevropský, on vůči EU kritický –, aniž by na sebe vzájemně útočili.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:26

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze