Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V centru Prahy vyrostla májka, začal měsíc studentských oslav

V centru Prahy vyrostla májka, začal měsíc studentských oslav

Praha 4. dubna (ČTK)

Osmimetrová májka ode dneška zdobí centrum Prahy, jejím vztyčením studenti zahájili měsíc oslav studentstva. Strom bude ve Vodičkově ulici stát do 4. května, kdy jej průvod odnese do Stromovky na oslavy Majálesu. Během studentského měsíce se budou kandidáti na krále Majálesu z pěti pražských vysokých škol představovat studentům, konat se také bude řada kulturních akcí.


    Prostor naproti radnici Prahy 1 odpoledne zaplnil dav mladých lidí v pestrobarevných tričkách. Královské družiny Univerzity Karlovy, ČVUT, Vysoké školy ekonomické, VŠCHT a České zemědělské univerzity stavěly 8,5 metru vysoký nazdobený smrk pomocí zkřížených dřevěných bidel. Odstartovalo také klání o krále majálesu, v první z řady soutěží měly družiny do deseti minut přivést co největší počet lidí oblečených do barvy dané školy.


    "Chceme tak podpořit pocit sounáležitosti pražských studentů," řekl ČTK organizátor oslav Tomáš Gavlas. Kandidáti na krále se zúčastní řady studentských akcí, které jsou na tento měsíc naplánovány, a budou "lobbovat" za svou školu. Pro pražské vysokoškoláky jsou až do května připraveny klubové koncerty, divadelní a filmová akademie nebo cyklojízda.


    Program vyvrcholí 4. května, kdy z Václavského náměstí vyjde průvod do Stromovky. Cestou studenti pokácí Májku a v cíli je čeká koncert písničkáře Tomáše Kluse, popové skupiny Nightwork či slovenští Horkýže Slíže.


    Studentské oslavy se budou v příštích týdnech konat také v Brně, Hradci Králové nebo Plzni. Podrobný program najdou zájemci na webu ExternĂ­ odkaz www.majales.cz.


    kli mkv




Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:26

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze