Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zlatuškova eutanazie a gól do vlastní branky

Zlatuškova eutanazie a gól do vlastní branky

4.4.2012, Rubrika: Názory, Strana: 11 | Autor: SOŇA KŘÍTKOVÁ, Téma: Ostatní

POLEMIKA


Eutanazie byla hlavním volebním hitem Liberální reformní strany v posledních parlamentních volbách, jejíž nejznámější představitel, bývalý senátor Zlatuška, ji chce aplikovat na těžce zkoušenou Fakultu právnickou Západočeské univerzity v Plzni.

Rychlou eutanazii plzeňských práv považuje Zlatuška za nejúčinnější terapii „nemocného“ jména Západočeské univerzity (Jak znevěrohodnit dvě fakulty najednou, LN 29. 3.).

Diagnóza „anděla smrti“ Zlatušky ovšem pokulhává. Děkan právnické fakulty ZČU docent Pauly netrpí chorobou létajících profesorů, jak tvrdí pan Zlatuška. Nemá souběh funkce děkana a vedoucího katedry práva Národohospodářské fakulty VŠE v Praze. Docent Pauly po zvolení děkanem právnické fakulty v Plzni není vedoucím katedry práva na Národohospodářské fakultě VŠE v Praze.

Děkana Paulyho proto Zlatuška neprávem dehonestuje, ač on sám v letech 2006–2008 zastával souběžně tři významné pracovní pozice: děkana Fakulty informatiky Masarykovy univerzity vBrně, senátora Parlamentu České republiky a místopředsedy ústavně-právního výboru Senátu a zároveň působil jako radní Rady města Brna. Každá z těchto pracovních pozic vydá za plný pracovní úvazek, dělá-li se poctivě. Použila-li bych Zlatuškovu argumentaci, tak se mu svým působením povedlo znevěrohodnit hned tři instituce: Fakultu informatiky MU v Brně, Senát Parlamentu ČR a Radu města Brna.

Znevěrohodnit Národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze se panu Zlatuškovi, ač se o to falešným spojováním s plzeňskými právy pokouší, podařit nemůže. Národohospodářská fakulta podle hodnocení nezávislých institucí a podle mezinárodních metodik se dlouhodobě pohybuje na čele žebříčku nejlepších českých ekonomických fakult. V roce 2011 byla Hospodářskými novinami dle metodiky amerického týdeníku US News & World Report a britského deníku Guardian uvedena na 1. místě mezi českými ekonomickými fakultami, letos obsadila 2.místo. Už v roce 2010 byla na 1. místě v žebříčku Lidových novin. Národohospodářská fakulta v žebříčcích vévodí fakultám Vysoké školy ekonomické v Praze, která byla vyhlášena nejlepší ekonomickou univerzitou ve střední a východní Evropě. Konkrétní údaje staví do pravého světla demagogická a hysterická, předevšímovšem nepravdivá tvrzení bývalého politika, současného místopředsedy Rady vysokých škol a „kádrováka“ Zlatušku.


Děkana Paulyho Zlatuška neprávem dehonestuje, ač on sám v letech 2006–2008 zastával souběžně tři významné pracovní pozice: děkana Fakulty informatiky MU v Brně, senátora a zároveň působil jako radní v Brně




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:26

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze