Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti chystají protesty. Už potřetí

Studenti chystají protesty. Už potřetí

4.4.2012, Rubrika: Titulní strana, Strana: 1, Autor (hv), Téma: Ostatní



Brno – Brněnští studenti boj proti ministerským návrhům reformy vysokého školství nevzdávají. Od šestnáctého dubna opět uspořádají týden protestů.

Studentům se nelíbí plánované snižování počtu členů akademického senátu či nevyjasněný systém školného. „Na pondělí připravíme happening a na středu demonstraci. Uspořádáme také sérii přednášek,“ uvedl Václav Drozd z iniciativy Brno Za svobodné vysoké školy. Studenti doufají, že je přijede podpořit známý sociolog Jan Keller. V sobotu jedenadvacátého dubna pojedou brněnští studenti do Prahy, kde je naplánovaný protestní pochod.

Tisíce studentů pochodovalo Brnem proti reformám už dvakrát. Takzvaného týdne neklidu na konci února se zúčastnily stovky posluchačů. Podpořit iniciativu se chystají mladí také v dubnu. „Protestovat určitě půjdu, mám na to právo,“ řekl například dvaadvacetiletý Michal Gombínek, který studuje na Vysokém učení technickém.

Nejvíc ho rozčílilo ministerstvem plánované zpoplatnění studia druhé vysoké školy. „Zabrzdí chytré a schopné lidi, kteří studiem dvou vysokých škol najednou ušetří velké množství času,“ dodal student.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:26

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze