Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Sestavte štafetu a pokořte společně univerzitní maraton!

Sestavte štafetu a pokořte společně univerzitní maraton!


10.4.2012    Horácké noviny    Strana 10    Volný čas,

    (univ)       


Na světě existuje přibližně 80 milionů maratonských běžců, kteří se každý rok vydávají ve stopách slavného běžce Pheidippidese a uběhnou bájnou vzdálenost 42,195 km. Prague International Marathon studentům takovou možnost také nabízí.


            Stačí jen sestavit čtyřčlenný tým, který se o celou trať podělí (3x 10 km a 1x 12,195 km pro kapitána). Univerzitní maraton 2012 určený pro všechny studenty českých a zahraničních vysokých škol ve věku 18 až 26 let se koná v rámci Volkswagen Maratonu Praha v neděli 13. května.


            Patronem 3. ročníku závodu je Univerzita Karlova v Praze a její rektor prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc. Díky této spolupráci mohou týmy soutěžit v Běhu o pohár rektora UK. Letošní ročník bude výjimečný i tím, že společně oslavíme 25. výročí programu Erasmus, který si pro studenty připravil bohatý doprovodný program v rámci Sport Expa 10.-12. 5. 2012 na Výstavišti Holešovice.


            Trať Pražského maratonu, která prochází přímo středem historické Prahy, je považována za jednu z nejkrásnějších na světě. Kvalitou organizace se zároveň řadí do skupiny deseti nejprestižnějších světových maratonů.


            Přijďte si zazávodit také! Pořadatelé pro vysokoškoláky připravili slevu 3 000 Kč na startovné po předložení karty ISIC nebo zaslání potvrzení o studiu.


            Univerzitní maraton 2011 vyhrál tým studentů z maďarského Szegedu a i letos očekáváme silnou zahraniční konkurenci. Do Prahy přijede i tým ze slavné oxfordské univerzity a studenti z exotického Singapuru.


Vyhrát může jen tým, který podá skvělý sportovní výkon a chytře využije týmové strategie. Odměny jsou ale pro všechny: davy povzbuzujících fanoušků, zábava a emoce, běžecké tričko značky Adidas, personalizované startovní číslo s logem školy, památní medaile, poukázka na startovné do VŠ LIGY a pozvánka na závěrečný galavečer v hotelu Hilton Prague, kterého se mohou zúčastnit jen vybraní běžci a profesionální závodníci.


            Vítěz navíc obdrží pohár přímo z rukou rektora Univerzity Karlovy a první český tým v pořadí získá možnost zapůjčit si na jeden měsíc auto od společnosti Volkswagen, která je jedním z hlavních partnerů závodu.


            Registrace a další informace naleznete na stránkách Univerzitního maratonu - ExternĂ­ odkaz www.praguemarathon. com








Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:27

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze