Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V Praze začíná veletrh amerických univerzit

V Praze začíná veletrh amerických univerzit

Praha 15. dubna (ČTK), autor:  kli pba

V Praze dnes začíná veletrh amerických univerzit. Přilákat mladé Čechy a Češky ke studiu a navázat spolupráci s českými vysokými školami přijeli zástupci 12 škol z USA. Prezentaci amerických škol v Praze a Varšavě organizuje americké ministerstvo obchodu. O studenty ze zahraničí velmi stojí, vzdělávání totiž patří v USA mezi desítku nejvýznamnějších exportních služeb, uvedl Jakub Tesař z Fulbrightovy komise, která se na pořádání veletrhu podílí.


    Akce se oficiálně koná ode dneška do středy, právě ve středu 18. se mohou na nabídku studia ve Spojených státech přijít poptat mladí zájemci. Školy se budou představovat na Anglo-americké vysoké škole, účastníci se musejí předem zaregistrovat na webu.


    "Školy, které se účastní této mise, jsou vynikající ukázkou toho, co Amerika může nabídnout zahraničním studentům," uvedl obchodní rada amerického velvyslanectví Stuart Schaag. V Praze se představí třeba Západovirginská univerzita a Jižní illinoiská univerzita v Carbondale.


    "Věříme, že studenti ocení možnost mluvit přímo se zástupci amerických univerzit. Lidé z amerických univerzit totiž do ČR vzhledem k velikosti naší země příliš často nejezdí," dodal Tesař. Podle loňské zprávy Fulbrightovy komise studovalo v roce 2010 v USA 765 Čechů. Většina jich navštěvovala bakalářské nebo kratší vysokoškolské programy na nepříliš známých univerzitách a dvouletých "college". Jako největší překážku pro studium v USA přitom označili nedostatek financí nebo špatné načasování při podávání přihlášek.


    Americké univerzity prý přitom o studenty z Česka nebo Polska velmi stojí. "Vzdělání je jedním z našich nejcennějších exportů. V současnosti studuje ve Spojených státech více než půl milionu zahraničních studentů," uvedl rada Schaag. Spojené státy jsou nejoblíbenější destinací zahraničních studentů na světě. Americké univerzity prý vyhledávají hlavně kvůli kvalitním studijním programům, špičkové vědě nebo mezinárodnímu studentskému prostředí.


Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.







Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:28

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze