Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři jsou proti akreditaci

Rektoři jsou proti akreditaci

14.4.2012, Plzeňský deník, Titulní strana, autor: (čtk, pra)       


Plzeň, Praha – Česká konference rektorů (ČKR) se oficiálně přidala ke kritikům rozhodnutí ministerstva školství, které i přes nedoporučení akreditační komise prodloužilo akreditaci plzeňským právům. ČKR kvůli tomu včera podala Nejvyššímu státnímu zastupitelství podnět s návrhem žaloby ve veřejném zájmu.


            „Česká konference rektorů se nevyjadřuje k tomu, zda právnická fakulta v Plzni má, nebo nemá být dále akreditována, ale k samotnému procesu,“ řekl předseda ČKR a rektor Karlovy univerzity v Praze Václav Hampl.


Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman předpokládá, že o žalobě rozhodne patrně do tří měsíců. „Zda by případná žaloba byla podána tak, aby o ní mohl soud rozhodnout ještě před zahájením nového školního roku (2012/2013), to nejsem schopen říci,“ uvedl Zeman.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:28

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze