Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Protesty studentů: v pondělí

Protesty studentů: v pondělí

14.4.2012    Brněnský deník    Strana 3    Brno, autor:   (hv)       


Brno – Požadujeme, aby vláda Petra Nečase stáhla své asociální reformy. Pokud tak neučiní, ať odstoupí. A dá tím šanci předčasným volbám. Takový požadavek má sdružení studentských iniciativ a vysokoškolských odborů pod názvem Stop vládě. V pondělí spustí týdenní protestní kampaň také v Brně.


            Protestujícím vadí zavedení školného na univerzitách a to, že mají ze státního rozpočtu dostat méně peněz. „Snažíme se s ministerstvem vyjednávat, ale pořád nás ignorují,“ zdůvodnil vyhlášení protestů Václav Drozd z iniciativy Brno Za svobodné vysoké školy.


Na konci února uspořádali studenti v Brně už dva protestní průvody a takzvaný týden neklidu.


            Tentokrát na pondělí na druhou hodinu odpoledne připravili shromáždění na náměstí Svobody. „Přečteme eseje na politické téma,“ informoval mluvčí platformy Stop vládě Jan Májíček. Pondělní program má pokračovat v šest večer diskuzí v Kabaretu Špaček.


            Další debata, tentokrát o roli odborů, se uskuteční ve středu ve tři odpoledne v sídle odborů na Malinovského náměstí. Na čtvrtek studenti plánují fórum o demokracii a sdílení informací. „Místo a čas ještě upřesníme,“ vzkázal Májíček.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:28

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze