Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Triumvirát rektorů

Triumvirát rektorů

2.5.2012, Rubrika: Názory, Strana: 14, Autor: David Klimeš, Téma: Univerzita Karlova


glosa

Jednou z nejvýznamnějších povinností šéfa České konference rektorů je každoročně lkát nad škrty ve školském rozpočtu. Dělal to do roku 2006 rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm, pak šéf Masarykovy univerzity Petr Fiala a dnes tak činí opět rektor UK Václav Hampl.

Hořekovat už ale nestačí. Ministerstvo školství opanoval Fiala, k ruce má náměstka Wilhelma a partnerem jim bude Hampl. Právě tento triumvirát rektorů musí přivést vysokoškolskou reformu zpět ze scestí.

Silovou politikou Fiala moc nezmůže. Problémů je přitom víc než dost, nejde jen o škrty. Fiala musí vymyslet rozumnou eutanazii pro plzeňská práva, ze zápisného opět udělat školné, přepsat zákon o vysokých školách či rozřadit vysoké školy podle kvality. Fiala by měl najít shodu s dalšími dvěma rektory a pak ji trpělivě vysvětlovat politikům i akademické obci.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:23

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze