Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Akademický senát UK rozhněvala Dobešova reakce na protest proti novému zákonu

Akademický senát UK rozhněvala Dobešova reakce na protest proti novému zákonu

20.1.2012 18:00    ČRo 6    Zpráva    


Zbyněk ŠTÍBR, moderátor


--------------------


Reakce ministra školství Josefa Dobeše na včerejší protest proti novému vysokoškolskému zákonu rozhněvala akademický senát Univerzity Karlovy. Pozvat představitele samosprávné akademické obce k podání vysvětlení na ministerstvo zavání podle něj totalitními manýrami. Dobeš vyzval rektora školy Václava Hampla, aby mu přišel vysvětlit důvody protestu a obvinil ho z toho, že podněcuje k sociálním nepokojům. Akademici to pokládají od Dobeše za hanebnost. Termín schůzky zatím nebyl stanoven. Patrně by mohla být v úterý, kdy se na ministerstvu školství uskuteční porada s rektory. Jednat se bude o rozpočtu veřejných vysokých škol na letošní rok a také o chystané reformě. Podle serveru Česká pozice rezignoval šéf odboru vysokých škol ministerstva školství Jiří Nantl, který spolu s náměstkem ministra Ivanem Vilhelmem pracoval na přípravě reformy vysokých škol. Z úřadu odejde na konci ledna. Se spory o reformu prý ale jeho odchod nesouvisí.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze