Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nechápaví

Nechápaví

16.1.2012    Právo, Strana 6, Publicistika, autor:

    Jan Keller, Sloupek


Každých pár měsíců neopomene premiér Nečas zopakovat stejnou myšlenku: Naše reformy jsou správné, veřejnost je však nechápe, neboť s ní nedokážeme komunikovat. V uplynulých týdnech proběhla zasedání senátů téměř všech našich univerzit. Petr Nečas si nyní musí myslet, že nechápavost vysokoškolských učitelů a studentů dosahuje v naší zemi alarmujícího stupně.

            Akademický senát Univerzity Karlovy v Praze hluboce lituje, že navzdory nesmírnému úsilí, které vynaložili zástupci vysokých škol při objasňování jejich stanovisek, ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy nadále prosazuje ve věcném záměru principy pro veřejné vysoké školy zcela nepřijatelné.

            Senát Janáčkovy akademie múzických umění v Brně žádá ministra školství, aby respektoval stanoviska reprezentací českých vysokých škol a neprosazoval podobu zákona, kterou odmítají.

            Akademický senát Technické univerzity v Liberci vyjadřuje pochyby o kompetentnosti ministerstva školství.

            Senát Akademie výtvarných umění v Praze odsuzuje ignoranci téhož ministerstva, se kterou nepřípustně obchází jednání s reprezentacemi škol a mylně informuje veřejnost o opaku.

            Senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích považuje za nebezpečné, že ministrem Dobešem navrhované zákony naprosto ignorují názory vysokých škol.

            Senát Českého vysokého učení technického v Praze konstatuje, že ministrem předložený návrh zákona o vysokých školách ohrožuje vývoj, který vysoké školy nastoupily před 22 lety.

            Senát Vysokého učení technického v Brně upozorňuje akademiky a veřejnost, že reálně hrozí návrat k politickému řízení vysokých škol, které bylo obvyklé pouze v dobách totality.

            Někdo je tady prostě mimořádně natvrdlý a nechápavý. Buďto celá akademická obec České republiky, anebo Petr Nečas se svým nejlepším ministrem školství.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze