Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Postup proti reformám vysokých šk

Postup proti reformám vysokých šk

19.1.2012 | 17:00 | Pořad: Zprávy | Téma: Právnická fakulta

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka

--------------------

Několik stovek členů akademické obce Karlovy univerzity jedná o dalším postupu proti reformám vysokých škol. Podle zdroje Radiožurnálu by mělo jít o týdenní protestní akce a začít mají 27. Února. Akademické shromáždění na právnické fakultě Karlovy univerzity sleduje reportérka Klára Bílá.


Klára BÍLÁ, redaktorka

--------------------

Hezký podvečer. V aule Právnické fakulty Karlovy univerzity se sešlo skutečně několik stovek, lidí. Někteří dokonce postávají na chodbě a poslouchají projevy členů Akademického senátu, zástupců studentů, rady vysokých škol i samotného rektora Václava Hampla. Ti ostatním vysvětlují záměry ministerstva školství, těmi jsou také polepené zdi právnické fakulty, na plakátech je třeba shrnutí školného, tedy toho, že podle studentů povede k zadlužení studentů. Mají také ale obavy, že budou omezené akademické svobody. Akademické shromáždění nebo ta akademická obec by měla dojednat kolem půl šesté hodiny večerní. Pak už bude jasné, jak bude ten týdenní protest na konci února vypadat. Každopádně už dnes hodinu po skončení akademického shromáždění se studenti chtějí od právnické fakulty vydat na protestní pochod proti záměru ministerstva školství k úřadu vlády.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:10

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze