Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Akademická obec Univerzity Karlovy potvrdila týdenní protest proti reformě vysokých škol

Akademická obec Univerzity Karlovy potvrdila týdenní protest proti reformě vysokých škol

19.1.2012 | 18:00 | Pořad: Zprávy o šesté | Téma: Právnická fakulta

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka

--------------------

Akademická obec Univerzity Karlovy potvrdila týdenní protest proti reformě vysokých škol, a to v případě, že návrhy záměru ministerstva školství přijme vláda. Podle členů obce jsou oba návrhy nepřipravené. Jednání celé odpoledne sledovala reportérka Klára Bílá.


Klára BÍLÁ, redaktorka

--------------------

Dobrý večer. Tak členové Akademické obce Univerzity Karlovy varují vládu před přijetím nekvalitních a nebezpečných návrhů. Českému vysokému školství podle nich jinak hrozí nenávratné poškození. Oběma materiálům podle akademiků chybí přesvědčivá východiska i pádné argumenty pro nezbytnost změn současných zákonů a teď budu citovat z rezoluce Akademické obce Univerzity Karlovy. "Vyzýváme také akademické obce všech vysokých škol v České republice, aby v takovém případě učinily vše pro zastavení nebezpečné hry s budoucností české společnosti," konec citace. No, a podle informací Radiožurnálu se k rezoluci Univerzity Karlovy už připojily i akademické obce v Olomouci a v Pardubicích. Rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl se ohradil také proti slovům ministra školství Josefa Dobeše, který ho označil vlastně za iniciátora sociálních nepokojů, chce o tom s nim hovořit. Rektor Univerzity Karlovy se tomu nebrání. U Právnické fakulty Klára Bílá, Radiožurnál.


Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka

--------------------

Více o protestech proti reformě vysokých škol uslyšíte po zprávách v Ozvěnách dne.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:10

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze