Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zástupci vysokých škol s ministrem o reformě

Zástupci vysokých škol s ministrem o reformě

23.1.2012 12:00    ČT 1    Zpráva, autor: Jan HRUBEŠ, moderátor


--------------------


Chystaná vysokoškolská reforma, to bylo téma jednání mezi ministrem Josefem Dobešem a šéfy vysokých škol. Proti některým částem reformy se mezi akademiky zvedla bouře nevole. Vyvrcholila minulý týden protestní akcí Karlovy univerzity. Na ministerstvu školství máme Ivana Lukáše. Ivane, jaký je závěr jednání, bude ministr školám ustupovat?


Ivan LUKÁŠ, redaktor ČT


--------------------


Dobré poledne. Tak já jsem upřesním, že ministr se dnes nesetkal se šéfy vysokých škol, ale se šéfy akademických senátů vysokých škol. Nicméně ten závěr jednání není prakticky žádný, ustupovat nechce ani ministr, ani šéfové akademických senátů. Ti mu totiž dnes přišli říct vlastně jenom jedno, že pokud nestáhne věcné záměry těch reformních zákonů z vlády, tak s ním nebudou o ničem diskutovat. To jednání proto po necelé půlhodině velmi rychle skončilo. Ministr nicméně pořád doufá, že ta reprezentace vysokých škol na nějakou diskusi přistoupí i kvůli tomu, že ty návrhy podle něj jsou zatím pouze návrhy a nejsou v nějakém paragrafovaném znění. Nicméně předsedové akademických senátů trvají na tom, aby ministr Josef Dobeš ty návrhy zákonů stáhl z vlády. Ty šéfy akademických senátů přišlo před ministerstvo podpořit i několik desítek studentů, kteří jim rozdávali květiny. To jednání, ten tlak těch vysokých škol na ministra zřejmě vyvrcholí zítra, kdy by se měl setkat přímo se zástupci České konference rektorů, to znamená se všemi rektory veřejných vysokých škol.




Jan HRUBEŠ, moderátor


--------------------


Z ministerstva školství Ivan Lukáš.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze