Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita Karlova spustila multimediální projekt Jan Palach

Univerzita Karlova spustila multimediální projekt Jan Palach


17.1.2012

Při příležitosti 43. výročí sebeupálení, úmrtí a pohřbu Jana Palacha se uskutečnila prezentace webového projektu v Malé aule Karolina za přítomnosti rektora Václava Hampla.

Patronát nad webovými stránkami převzala filmová režisérka Agnieszka Holland, která bude v letošním roce o událostech spojených s Palachovým činem natáčet hraný film. Univerzita Karlova pořádá u příležitosti vzpomínky na Jana Palacha i několik dalších akcí.

Internetové stránky ExternĂ­ odkaz www.janpalach.cz představují životní příběh studenta Filozofické fakulty UK Jana Palacha, který se 16. ledna 1969 zapálil na Václavském náměstí. Svým šokujícím činem chtěl vyburcovat domácí veřejnost z rezignace, do které se začala propadat šest měsíců po srpnové okupaci Československa.

Palachův protest měl mimořádný ohlas nejen v domácím prostředí, ale i v zahraničí. Dodnes je jeho jméno známé po celém světě. Na stránkách jsou zmíněné události představeny různým způsobem. Vedle historických textů, dobových fotografií a archivních dokumentů, z nichž některé jsou publikovány poprvé, je možné přemýšlet nad jejich odkazem také prostřednictvím řady filmových, televizních a rozhlasových dokumentů. Webové stránky jsou v anglické a polské jazykové mutaci.

Dne 19. ledna 2012 dojde k přejmenování Centra studijních a informačních služeb na Knihovnu Jana Palacha s happeningem k tématu svobody slova.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze