Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Protest UK proti reformě podporuje i Olomouc

Protest UK proti reformě podporuje i Olomouc

23.1.2012 12:00    ČT 1    Zpráva, autor: Jan HRUBEŠ, moderátor


--------------------


Protestní akce Karlovy univerzity, které se odehrály na konci minulého týdne, podporuje taky Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci. Jak je to s ostatními školami na severu Moravy, ví Monika Bezuchová. Moniko, kdo se ještě chystá připojit?


Monika BEZUCHOVÁ, redaktorka ČT


--------------------


Pěkný den. Tak například Ostravská univerzita zatím protesty nepodporuje. Podle rektora Jiřího Močkoře je nazvala příliš obecná než aby se dalo usuzovat, že by omezila či ohrozila něčí práva. Vysoká škola báňská rektora Ivo Vondráka sdělila, že zatím váhá, že nemá dostatek informací. Ty by měla získat po zítřejší schůzce s ministrem školství Dobešem. Stanovisko olomoucké Univerzity Palackého taky ještě není známo. Ovšem, jak bylo zmíněno, k protestu Karlovy univerzity se připojila třeba Filozofická fakulta. Souhlasí se všemi výhradami, které k novele jsou. Na otázku, zda místní akademici chystají také nějaké protestní akce, odpověděl děkan fakulty Jiří Lach, že univerzity sice nemohou stát potrápit jako například když stávkují železničáři, ovšem podle něj se objevila myšlenka, že by třeba univerzity v příštím roce odmítly uspořádat přijímací řízení, že by prostě nenabíraly nové studenty.




Jan HRUBEŠ, moderátor


--------------------


Říká po telefonu Monika Bezuchová.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:10

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze