Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Syn expremiéra Fischera v čele kritiků Dobeše

Syn expremiéra Fischera v čele kritiků Dobeše

27.1.2012 | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 2 | Autor: (map), Téma: Ostatní



Nově zvolená Rada vysokých škol dál požaduje stažení a přepracování obou chystaných zákonů o VŠ a finanční pomoci studentům, potažmo školném.

Šéfem rady se včera stal Jakub Fischer, syn expremiéra Jana Fischera, který už ohlásil nezávislou kandidaturu v případné přímé volbě na Hrad.

Fischer junior přitom odborně zaštiťoval vysokoškolskou reformu v době otcovy úřednické vlády za tehdejší ministryně školství Miroslavy Kopicové.

V předsednické volbě Fischer porazil Jiřího Zlatušku z Masarykovy univerzity, který zůstal místopředsedou. „Potřebujeme dosáhnout, aby ten materiál (návrhy zákonů) byl znovu otevřen,“ sdělil novinářům Fischer, docent VŠE v Praze.

Kopicová, kterou do úřednické vlády nominoval expremiér Mirek Topolánek (ODS), je dnes již potřetí šéfkou vládní rady pro výzkum a vývoj. S Fischerem se tak bude dál potkávat.

Nicméně tentokrát bude oponentem ministra školství Josefa Dobeše (VV) a vládní politiky v oblasti vzdělávání, kterou Kopicová stále spolureprezentuje.

Dobeš včera řekl, že je připraven se zástupci škol jednat. Rada, která sdružuje 260 zástupců veřejných, státních i soukromých vysokých škol, Dobešovy zákony ostře kritizuje.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:20

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze