Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nové vedení rady vysokých škol trvá na přepracování reformy univerzit

Nové vedení rady vysokých škol trvá na přepracování reformy univerzit

26.1.2012 | 18:00 | Pořad: Zprávy o šesté | Téma: Ostatní




Jana GULDA, moderátorka

--------------------

Nové vedení rady vysokých škol trvá na přepracování reformy univerzit. Jejich připomínky a výhrady se nezměnili ani po jednáních ministra školství Josefa Dobeše s rektory. Potvrzuje předseda Studentské komory rady Miroslav Jašurek.


Miroslav JAŠUREK, předseda Studentské komory rady

--------------------

Stále trváme na tom, aby oba materiály byly staženy z vlády tak, aby mohly být vyřešeny ty problematické věci, aby mohly být vyřešeny ty největší nedostatky, které v těch materiálech jsou. Jedná se o problematiku školného, jedná se o problematiku zákona finanční pomoci studentům, který jsme navrhli jako celek vzhledem k tomu, že je nekvalitní a velice špatně připravený zamítnout a znovu začít připravovat. Jedná se o omezení pravomocí akademické samosprávy a zvýšení vlivu vnějších /nesrozumitelné/ na fungování vysokých škol.


Jana GULDA, moderátorka

--------------------

Ministr školství Josef Dobeš ale znovu zdůraznil nutnost reformy, nicméně dodal, že je připravený se zástupci škol dál debatovat.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:19

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze