Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jednání ministra Dobeše s předsedy akademických senátů dopadlo krachem

Jednání ministra Dobeše s předsedy akademických senátů dopadlo krachem

23.1.2012 18:00    ČRo 6    Zpráva, autor: Lucie VOPÁLENSKÁ, moderátorka


--------------------


Jednání ministra školství Josefa Dobeše s předsedy akademických senátů českých veřejných vysokých škol skončilo krachem. Předsedové senátů se ještě před setkáním s Dobešem sešli na ČVUT, kde se shodli, že zastávají ke stažení reformních zákonů stejný názor. Senátoři také chtějí, aby ministerstvo vzalo na vědomí připomínky České konference rektorů i Rady vysokých škol. Obě tyto instituce se postavily proti současné podobě reformy. Vysoké školy chtějí, aby Dobeš nejdříve stáhl připravované reformní zákony, ten to ale odmítá.



Josef DOBEŠ, ministr školství /VV/


--------------------


Materiály ve vládě já jsem měl úkol jako ministr této vlády do nějakého termínu to tam poslat. A toto v tuto chvíli je spíš na premiéra. Já nemám úkol stahovat a něco rušit z programového prohlášení vlády. Já jsem to tam poslal, zástupci všech tří koaličních stran se na těch parametrech shodli. Už více než rok se připravují a jsou pravidelní měsíční, dvouměsíční setkání a diskuse. Tak já se přiznám, že já za ten rok celou dobu jsem nastavenej na to diskutovat.


Lucie VOPÁLENSKÁ, moderátorka


--------------------


Ministr Dobeš si zástupce škol pozval po protestech akademiků a studentů Karlovy univerzity v minulém týdnu. I další školy chystají rezoluce. Týdenní protest proti připravované reformě škol připravují na poslední únorový týden. Premiér Petr Nečas považuje protesty proti reformě vysokého školství, která je pouze ve formě návrhů, za neadekvátní. Změna je podle něj důležitá a nezbytná.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:15

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze