Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Filozofická fakulta chce bránit svobody

Filozofická fakulta chce bránit svobody

23.1.2012    Olomoucký deník    Strana 2    Olomoucko, autor:   (čtk, wja)       


Olomouc, Praha – Bezvýhradnou podporu informačním a protestním akcím pořádaným Univerzitou Karlovou v Praze (UK) vyjádřil děkan Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (FF UP) Jiří Lach i předseda Akademického senátu Filozofické fakulty UP Tomáš Nejeschleba. Informaci zveřejnili pomocí sociální sítě Facebook v pátek večer.


            „FF UP zároveň ostře protestuje proti snahám o politické zasahování do práv veřejných vysokých škol a je připravena akademické svobody aktivně bránit,“ uvádí část textu zveřejněná na oficiálním profilu fakulty.

            Pedagogové a studenti UK vystoupili v pátek proti chystané reformě vysokých škol. Shromáždění pražské univerzity přijalo rezoluci k reformě a dohodlo se, že případné další protesty se uskuteční nejpozději v týdnu po 27. únoru. V pátek v hlavním městě vyhodili z oken devadesát melounů jako symbol devadesáti milionů korun, které příprava zákona stála, večer vyrazili na protestní pochod k sídlu vlády. V rezoluci o reformě uvedli, že nové zákony o vysokých školách byly připraveny příliš rychle a bez dostatečných konzultací. Akademici se obávají likvidace školní samosprávy i omezení nezávislosti vysokých škol.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:15

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze