Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ministr si na úřad pozval předsedy akademických senátů

Ministr si na úřad pozval předsedy akademických senátů

23.1.2012 07:00    ČRo 1 - Radiožurnál    Zpráva, autor:

Pavel PROUZA, moderátor


--------------------


Debata o reformě vysokých škol se dnes přenese na ministerstvo školství. Šéf úřadu Josef Dobeš si na dopoledne pozval předsedy akademických senátů. Minulý týden totiž připravované reformy odmítla a zkritizovala akademická obec Univerzity Karlovy.




Klára BÍLÁ, redaktorka


--------------------


A přidávají se další. Například Filosofická fakulta v Olomouci podporuje rezoluci akademiků nejstarší a největší české univerzity. Navrhovanou reformu odmítá i rektor Masarykovy univerzity v Brně Mikuláš Bek. I proto ministr Dobeš začíná sérii debat. Na dnešní schůzku přijdou akademici se společným stanoviskem.


Petr KONVALINKA, předseda Akademického senátu ČVUT


--------------------


Budeme chtít spolu ještě chvilinku mluvit, abychom na tu schůzku šli připraveni, abychom prostě vystupovali jednotným způsobem.



Klára BÍLÁ, redaktorka


--------------------


Potvrdil předseda Akademického senátu ČVUT Petr Konvalinka. Další diskuse bude na půdě ministerstva hned v úterý. A sice s rektory univerzit. V případě, že ministr Dobeš nevezme v potaz připomínky akademiků a vláda materiál schválí, připravují se informační a protestní akce v posledním únorovém týdnu. Klára Bílá, Radiožurnál.







Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:15

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze