Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektor odmítl vysvětlovat Dobešovi

Rektor odmítl vysvětlovat Dobešovi

24.1.2012    Právo    Strana 2    Zpravodajství, autor:  (map)       

Česká konference rektorů (ČKR) se včera zásadně ohradila proti způsobu, jakým Dobeš vyzval rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla, aby vysvětlil, proč „podněcuje k sociálním nepokojům“. Dobeš tak ve čtvrtek reagoval na shromáždění proti návrhu zákonů, které UK uspořádala. „Předsednictvo ČKR nepovažuje za vhodné, aby si politik, či dokonce resortní ministr předvolával předsedu ČKR či rektora jakékoli veřejné vysoké školy, naši nejstarší univerzitu nevyjímaje, podobným způsobem jako ve zmíněném prohlášení,“ stojí v usnesení ČKR, které má Právo k dispozici.

            Sám Hampl pondělní schůzku s Dobešem odmítl „vzhledem k tomu, že se v úterý koná dlouhodobě plánované jednání ministra s rektory ohledně navrhovaných věcných záměrů zákona“.

            Dobeš připomíná, že konference rektorů, v jejímž předsednictvu zasedá i Hampl, schválila dokument Idea reformy terciárního vzdělávání, ze kterého vycházejí klíčová reformní opatření návrhu zákona o VŠ.

            Předsednictvo ČKR ale včera zdůraznilo, že věcný záměr nevychází z tohoto předloňského stejnojmenného materiálu konference rektorů. Minulý čtvrtek také rezignoval na svoji funkci Jiří Nantl, šéf odboru, který má na ministerstvu školství reformu na starosti.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:17

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze