Testovací web


  Rychlé vyhledávání


        Proč to znevážení?

Proč to znevážení?

Ad LN 21. 1.: Protesty akademiků byly arogantní

Na konci rozhovoru s panem profesorem Cyrilem Höschlem mne nepříjemně překvapilo jeho následující vyjádření: „Nechci se nikoho dotknout, ale je diametrální rozdíl mezi tím, jestli získáte profesuru na Karlově nebo Masarykově univerzitě, a jestli si ji jdete udělat lacino do blízkého zahraničí směrem na východ. Jsou případy lidí, kteří by neodhabilitovali nejenom na Karlově univerzitě, ale ani v Olomouci, a jedou do Trnavy. (...) Když pak ten titul váží úplně stejně, je to nespravedlivé.“

            Samozřejmě plně souhlasím s názorem, že podmínky pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem musí být srovnatelné, a rovněž se domnívám, že by váha uvedených titulů měla být stejná. Na rozdíl od pana Höschla jsem však přesvědčen, že v oblasti lékařských věd jsou podmínky pro získávání titulů docent či profesor na lékařských fakultách Univerzity Karlovy, Masarykovy univerzity a Univerzity Palackého v současné době na stejné úrovni, což je jednoduše ověřitelné při pohledu na veřejně přístupné informace, které se uvedených řízení týkají.

            Domnívám se, že tímto prohlášením pan profesor znevažuje nejen kvalitu a objektivitu činnosti Vědecké rady LF UP, ale všechny docenty a profesory v ČR i SR, kteří absolvovali svoje řízení před Vědeckou radou LF UP. Jako člen Rady pro výzkum, vývoj a inovace jistě ví, že LF UP patří k pěti procentům nejúspěšnějších vědeckých organizací v ČR a mezi lékařskými fakultami dle hodnocení RVVI za roky 2006–2010 zaujímá 4. místo.

prof. MUDr. Milan Kolář, Ph. D., děkan LF UP



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:59

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze