Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzity se otevřou veřejnosti, studenti bojují proti reformám

Univerzity se otevřou veřejnosti, studenti bojují proti reformám

 Praha 28. února (ČTK), autor:     kli mkv

Většina českých vysokých škol se dnes večer otevře veřejnosti, takzvanou Nocí univerzit chtějí studenti bojovat proti reformám. Na programu jsou průvody, přednášky a promítání, při nichž chtějí studenti ukázat význam vysokých škol pro společnost. Akce je součástí týdne neklidu, protesty vyvrcholí středečním pochodem k Úřadu vlády. Kritici tak chtějí přimět vládu, aby neschvalovala reformní zákony o vysokých školách.


    Například v Brně dnes budou studenti pochodovat na náměstí Svobody, protest se chystá i před děkanátem Univerzity Palackého v Olomouci. V Praze bude centrum akcí v dejvickém kampusu a také na právnické a filozofické fakultě na Palachově náměstí. V Hradci Králové nebo v Plzni budou studenti na univerzitě i nocovat, další města jako Opava, Liberec nebo Ústí nad Labem chystají ve škole přednášky nebo koncerty.


    Změnami chce ministerstvo školství posílit kvalitu vysokých škol. Odpůrci se ale bojí školného a omezení akademických svobod.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:05

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze