Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Pražské ulice zaplní příští středu vysokoškoláci z celého Česka

Pražské ulice zaplní příští středu vysokoškoláci z celého Česka

20. 2. 2012,18:00, ČRo 1 - Radiožurnál, Zpráva

Jana UTTENDORFSKÁ, moderátorka

--------------------

Pražské ulice zaplní příští středu vysokoškoláci z celého Česka. Vyjdou na protestní pochod proti navrhované reformě univerzit. Vadí jim například zavedení školného nebo změny v pravomocích akademických senátů. Akce proti změnám na vysokých školách začnou už v pondělí.


Klára BÍLÁ, redaktorka

--------------------

Do protestního týdne se zapojí 18 veřejných vysokých škol z 8 univerzitních měst. Studenti připravují kromě pochodu i večerní přednášky a kulturní akce, říká místopředseda akademického senátu Karlovy univerzity Josef Fontana.


Josef FONTANA, místopředseda akademického senátu Karlovy univerzity

--------------------

Aby veřejnost viděla, nad čím my tam bádáme a o co by veřejnost mohla přijít ve chvíli, kdyby vznikly na základě těch věcných záměrů zákonů zákony.


Klára BÍLÁ, redaktorka

--------------------

Protesty po své vlastní ose chystají například studenti z Hradce Králové nebo Brna, zároveň ale podpoří středeční pochod, potvrzuje za brněnské studenty Pavel Troubil.


Pavel TROUBIL

--------------------

Snažíme se zorganizovat odjezd několika autobusů studentů do Prahy v ranních hodinách tak, abychom byli přítomni na začátek protestního pochodu.


Klára BÍLÁ, redaktorka

--------------------

Studenti chtějí, aby vláda vrátila návrh reformy k přepracování ministrovi školství, ten si ale za materiálem stojí. Ke studentským protestům se nechce vyjadřovat, ústy mluvčího jen vzkázal, že každý má ústavou právo svobodně vyjádřil svůj názor. Klára Bílá, Radiožurnál.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:03

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze