Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jednání Petra Nečase s rektory českých vysokých škol

Jednání Petra Nečase s rektory českých vysokých škol

17. 2. 2012, 12:00, TV Nova

Michaela OCHOTSKÁ, moderátorka

--------------------

Petr Nečas dnes jednal s rektory českých vysokých škol. Zúčastnil se jejich konference, kde se opět probírala reforma vysokoškolského vzdělávání. Na jednání byla i Silvie Škábová. Silvo, mělo setkání premiéra s rektory nějaký výsledek?

Silvie ŠKÁBOVÁ, redaktorka, Praha

--------------------

Hezké poledne. Tak v tuto chvíli rektoři ještě jednají, premiér Nečas se ho zúčastnil, toho jednání, dopoledne. Nicméně výsledek se dá říct, že je pouze takový, že se obě strany shodly na tom, že systém přehodnocení financování vysokých škol je více než nutný, i tak se ale dá říct, že jde o jistý posun oproti začátku roku, kdy se akademici začali bouřit. Kdy jim vadí například zavedení školného nebo změny ve složení akademických senátů a systému financování. Premiér Nečas je ale dnes ujistil, že se budou moci ještě vyjádřit v debatě, než materiál půjde na vládu. Jednoznačně se přiklonil k variantě platby za nadstandardní dobu studia, tedy více než 6 semestrů u bakalářů a více než 10 semestrů u magisterského studia. Například u složení akademických senátů naopak přislíbil, že maximálně zohlední požadavky akademiků. Ta společná jednání budou ještě pokračovat. Počítá se, že to bude v co nejbližší době a je to podle obou stran otázka několika týdnů.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:03

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze