Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři se obávají podfinancovanosti vysokých škol v příštích letech

Rektoři se obávají podfinancovanosti vysokých škol v příštích letech

17. 2. 2012, 18:00, Pořad: Zpráva

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka

--------------------

Rektoři se obávají podfinancovanosti vysokých škol v příštích letech. Do roku 2014 mají veřejným vysokým školám klesnout příjmy ze státního rozpočtu ze současných 19 na necelých 15 miliard korun. Podle České konference rektorů by v takovém případě ale chyběly peníze na výuku. Rektoři dnes také zopakovali svůj nesouhlas s návrhy dvou reformních zákonů, které připravuje ministerstvo školství. Rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl uvítal nabídku premiéra Petra Nečase na společné jednání o reformách.

Václav HAMPL, rektor Univerzity Karlovy

--------------------

Dneska jsme v situaci, kdy i pan premiér prostě aktivně přišel s tím, že je potřeba ještě nad tím jednat a ty věci, které my tam vidíme jako potenciální problémy, rizika hrozby, nedodělání, takže prostě potřebuje ještě dovyjednat, pracovně doladit, aby byla šance, že změny, které by ten příslušný zákon přinesl, takže by mohly být pozitivní.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 05:02

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze