Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studentské protesty proti reformám

Studentské protesty proti reformám

1.3.2012, 12:00, Pořad: Polední události, Téma: Ostatní

Jitka SLUKOVÁ, moderátorka

--------------------

K akci Týden neklidu, kterou vysokoškoláci protestují proti chystaným reformám univerzit, se dnes přidali i zástupci spolku Věda žije! Před ministerstvem školství uspořádali divadelní představení nazvané Krocení českých rektorů.


Michaela VOJTKOVÁ, Věda žije!

--------------------

Ti studenti, kteří z těch škol vychází, potom pracují nebo spolupracují s Akademií věd, stávající se z nich vědečtí pracovníci a kvalitní vědecký pracovník musí mít dobrý základ. A jestliže vysoké školy dojdou touto reformou ke snížení kvality a v podstatě se z nich stanou opravdu prodejny s diplomem, tak nebudeme mít vědecké pracovníky a nebudeme mít vědce.


Jitka SLUKOVÁ, moderátorka

--------------------

Týden neklidu vrcholí taky v Ústí nad Labem. Studenti Univerzity Jana Evangelisty Purkyně se v poledne sešli na demonstraci před sídlem školy. A je tam i Jan Stuchlík. Jane, i tebe zdravím. Ústecké protesty vysokoškoláků se liší od těch ostatních. V čem?


Jan STUCHLÍK, redaktor

--------------------

Liší se hlavně v tom načasování. Vysokoškoláci z Ústí, z ústecké univerzity čekali právě na dnešek. Čekali proto, aby jejich názory na vlastní uši mohl slyšet ministr Josef Dobeš. Ten měl přijet na ústeckou Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně na dlouho plánovanou návštěvu. Už se ale omluvil, a tak se k protestu studentů přímo v Ústí nebo k jakémusi tříbení názorů vyjadřovat nebude moci. Ostatně je stejně jasné, že i v Ústí nad Labem by měli studenti podobné výhrady jako ti, kteří už je řekli od začátku týdne. To znamená, že především nejde o školné, jak se tvrdí, ale že jde především o jejich svobodu.


Jitka SLUKOVÁ, moderátorka

--------------------

Jan Stuchlík, Ústí nad Labem.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:47

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze