Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dobeše válcují studenti i TOP 09

Dobeše válcují studenti i TOP 09

2.3.2012, Rubrika: Česká republika, Strana: 16, Autor: (kp), Téma: Univerzita Karlova



NA KOBEREČKU. Když si před měsícem ministr školství Josef Dobeš (VV) pozval na úřad rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla, aby se zpovídal z „podněcování sociálních nepokojů“, zřejmě netušil, jak tvrdě narazí.

Včera mu to připomněli mladí lidí z fóra Věda žije přímo před jeho ministerstvem, kde přehráli scénku krocení rektorů. Brněnští vysokoškoláci Týden neklidu zakončili jarně – masovým líbáním na náměstí Svobody pod heslem S vášní pro studium. Odpor akademické sféry proti Dobešovým předlohám včera dostal výrazný politický rozměr. Proti ministrovi z VV se ostře vymezili představitelé vládní TOP 09. Šéf jejich poslanců Petr Gazdík řekl, že ministr Dobeš lže, když tvrdí, že TOP 09 náhle změnila názor a donutila ho odpískat školné. Podle Gazdíka naopak jeho strana školné vždy prosazovala. „Ministr školství bohužel předložil kalamitní návrh jak o vysokých školách, tak o finanční pomoci studentům, která školnému musí předcházet. Promarnil rok času. Požádáme Věci veřejné, aby na tak zásadní post, jakým je vedení ministerstva školství, dodala někoho v lepší psychické kondici,“ říká Petr Gazdík.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:47

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze