Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dobeš: Nový ministr školství by mohl být znám do týdne

Dobeš: Nový ministr školství by mohl být znám do týdne

Praha 28. března (ČTK), autor: vh mkv

Nový ministr školství by mohl být znám podle odcházejícího šéfa resortu Josefa Dobeše (VV) do týdne. Na něm bude, aby rozhodl o přijímání studentů na plzeňská práva, řekl dnes ČTK Dobeš při udílení Medailí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy učitelům.


    "Já jsem i panu premiérovi řekl, že když jsem nastupoval, tak jsem měl spoustu kostlivců ve skříni, a že nechávám jednoho jediného, a to je rozhodnutí o omezení plzeňských práv, protože si myslím, že je potřeba, aby to rozhodl ne můj první náměstek, ale už nový ministr s politickým mandátem," uvedl Dobeš.


    Návrh rozhodnutí o plzeňských právech je už podle Dobeše pro nového ministra připraven a čeká jen na podpis. "Úředníci ministerstva připravili pro statutárního zástupce správního úřadu podklady, které si nový ministr přečte, ztotožní se s nimi, či neztotožní," uvedl.


    Dobeš se neobává, že by mohl odklad rozhodnutí ohrozit případné přijímací zkoušky. Preferuje příchod silného ministra či ministryně, který by dokázal nejenom rozhodnout o osudu plzeňské právnické fakulty, ale pokračovat i v reformách. "Takže já si nemyslím, že to bude v nějaké dlouhé době, ale naopak že to bude do týdne, v dohledné době," uzavřel.


    Akreditační komise neprodloužila škole kvůli nízké kvalitě studia akreditaci, škola tak měla skončit letos v červenci. Dobeš ale navzdory tomu akreditaci prodloužil do roku 2016. Už kvůli tomu sklidil kritiku nejen od členů komise, ale i od dalších akademiků. Zbývá ještě rozhodnout o tom, zda fakulta může přijímat nové studenty do prvních ročníků.


    Dosud se spekulovalo o tom, že by mohl v této věci rozhodnout náměstek MŠMT pro vysoké školy Ivan Wilhelm nebo první náměstek Ladislav Němec. Dosavadní ministr Dobeš ve funkci končí ke konci měsíce. Do příchodu nového ministra má řídit úřad náměstek Němec.



Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:53

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze