Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Peake by ráda na školství viděla Klasnovou

Peake by ráda na školství viděla Klasnovou

27.3.2012, Rubrika: Zpravodajství, Strana: 4, Autor: (nig), Téma: Husitská teologická fakulta

Ke trojici možných kandidátů Věcí veřejných do křesla ministra školství včera přibylo další jméno: Kateřina Klasnová. Současnou místopředsedkyni Sněmovny a VV by ve funkci ráda viděla vicepremiérka a další stranická místopředsedkyně i osobní přítelkyně Klasnové Karolína Peake.

Zatím byla nejčastěji zmiňována v souvislosti s touto funkcí třetí místopředsedkyně véček Dagmar Navrátilová, VV uvažují i o dalších poslancích, Milanu Šťovíčkovi či Janě Drastichové. Peake se zmínila o prvních dvou. Oba mají zkušenosti ze školství.

„Koho jsem třeba ještě nezmiňovala, ale tajně si jako na možnou kandidátku na tuto pozici myslím, je moje kolegyně Kateřina Klasnová. Myslím si, že všichni tři mají kvality pro tuto pozici. Budeme samozřejmě chtít nabídnout jméno ministra co nejdříve. Tak, vidím to do týdne,“ řekla Peake v Radiožurnálu.

Klasnová, manželka Víta Bárty, to nevyloučila, když Právu řekla: „Vážím si toho, že mě kolegyně Peake považuje za ministrování hodnou. Nicméně spekulování o možném nástupci či nástupkyni ministra Dobeše považuji za předčasné. Nejprve musíme učinit rozhodnutí v rámci nejvyšších orgánů strany a pak vše probrat s premiérem.“

O možném nástupci Josefa Dobeše se bude výkonná rada VV radit dnes. Ani šéf strany Radek John ale nepředpokládá, že by se hned rozhodlo.

Klasnová, která vystudovala silnoproudou elektrotechniku, udělala po střední škole obrat a zvolila zcela jiný obor – absolvovala religionistiku na Husitské teologické fakultě UK.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:53

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze