Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Den vědy na FF UK

Den vědy na FF UK

21.3.2012 12:00    ČT 1    Zpráva    

Jan HRUBEŠ, moderátor

--------------------

Den vědy na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy chce podpořit humanitní obory a upozornit na vývoj a budoucnost českého bádání. Na místě máme Pavlu Kubálkovou. Pavlo, dobrý den. Jaký je tedy program celého dnešního dne?


Pavla KUBÁLKOVÁ, redaktorka


--------------------

Dobré poledne. Tak tedy Den vědy tady na filosofické fakultě odstartoval v 10 hodin dopoledne a trvat by měl minimálně do 17. hodin odpoledne. Celý den je rozdělen na 4 okruhy. Zároveň tedy i na 4 přednáškové místnosti. Stěžejní lodí dnešního Dne vědy je soubor přednášek s názvem Vidí věci jinak. Zde se postupně střídají hlavní a významní profesoři filosofické fakulty. V dalším sále je, se prezentují mladí vědci, další okruh má název Hravá věda a poslední Podporujeme vědu. Vstup na přednášky je zcela zdarma, určený je pro širokou laickou veřejnost, pro odborníky, vysokoškolské studenty, ale i pro střední školy. V tuto chvíli je v plném proudu například přednáška profesora Jana Royta o obraze Jana Očka z Vlašimi a jeho zasazení do kontextu s dobovým myšlením. Ve 14. hodin začíná kulatý stůl na téma hodnocení vědy v České republice a celý den tak na fakultě samozřejmě probíhá celá řada zajímavých workshopů.


Jan HRUBEŠ, moderátor


--------------------


Pavla Kubálková a Filosofická fakulta Univerzity Karlovy. Díky.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:52

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze