Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzity získaly z EU 66 milionů na lepší jazykové vzdělávání

Univerzity získaly z EU 66 milionů na lepší jazykové vzdělávání

Brno 2. července (ČTK) autor: tmd hj


České vysoké školy získaly z evropských fondů 66 milionů korun na zkvalitnění jazykového vzdělávání pedagogů i studentů. Vzniknou nové kurzy, semináře a studijní materiály. Peníze umožní také uplatnění moderních metod výuky. ČTK o tom dnes informovala Masarykova univerzita, která je hlavním řešitelem projektu nazvaného IMPACT.

"Jazykové znalosti absolventů vysokých škol musí reagovat na vývoj potřeb na trhu práce a zajistit jejich konkurenceschopnost v mezinárodním měřítku. Tomu je třeba uzpůsobit metody učení, ale i testovací a hodnotící nástroje," uvedla ředitelka Centra jazykového vzdělávání Masarykovy univerzity Hana Reichová.

Díky tříletému projektu vznikne 16 nových kurzů pro pedagogy. Studenti v devíti desítkách kurzů se dočkají inovací a změn. Kromě studijních materiálů v podobě příruček vzniknou také speciální testovací sady pro konkrétní jazyky a fakulty. Výsledky projektu využije v prvních třech letech téměř 1500 pedagogů a více než 7000 studentů.

Na projektu IMPACT se podílejí také Technická univerzita v Liberci, Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové a Česká a slovenská asociace učitelů jazykových center na vysokých školách. Do práce se zapojí dvacítka zahraničních lektorů a konzultantů z celého světa.


Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.







Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:42

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 31.05 2024 17:22 , © Univerzita Karlova v Praze