Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Včera zemřel přední sociolog Miroslav Petrusek

Včera zemřel přední sociolog Miroslav Petrusek

20.8.2012 18:00    ČRo 6    Zpráva, autor: Zbyněk ŠTÍBR, moderátor


--------------------

Včera zemřel přední sociolog Miroslav Petrusek, který se dožil 75.let. Po sametové revoluci přispěl k založení fakulty sociálních věd, několik let byl prorektorem Karlovy univerzity a také jedním ze zakladatelů Knihovny Václava Havla. V devadesátých letech předsedal Masarykově Československé sociologické společnosti. Proděkan fakulty sociálních věd Karlovy univerzity Petr Soukup na zesnulého vzpomíná jako na všestranně vzdělaného člověka.

Petr SOUKUP, proděkan fakulty sociálních věd UK

--------------------

Říkal vždycky, dokud se ožíráme, tak se nepožíráme. A tím měl na mysli, že skutečně, dokud lidé jsou schopni spolu vypít skleničku vína, tak se v zásadě nemohou mít extrémně neradi. Jinak musím říct, že jak vůči kolegům obdobného věku, tak vůči  mladším kolegům se vždycky choval velice příjemně, vstřícně. Cokoliv bylo potřeba, tak poradil, pomohl. Mám jen samé dobré vzpomínky.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze