Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Alexi Šedo se ujal funkce děkana 1. LF UK

Alexi Šedo se ujal funkce děkana 1. LF UK

10. 9. 2012    Zdravotnické noviny    Strana 8    Z domova, autor:  (eta)       


První zářijový den vystřídal profesora Tomáše Zimu ve funkci děkana 1. lékařské fakulty UK v Praze profesor Aleksi Šedo, dosavadní proděkan pro grantovou problematiku a rozvoj a přednosta Ústavu biochemie a experimentální onkologie 1. LF UK.


Tomáš Zima při této příležitosti zhodnotil uplynulých 7 let ve funkci děkana s tím, že ne všechny představy se mu podařilo naplnit. Vyzdvihl výuku jako hlavní poslání lékařské fakulty: řada oborů byla reakreditována, nejčerstvěji obory ergoterapie a fyzioterapie, fakulta vedle toho začala s distančním vzděláváním, například formou e-learningu, úspěšně také provozuje wikiskripta a spolu s partnery pokračuje v celoživotním vzdělávání i ve specializačním vzdělávání lékařů.


„Na poli výzkumné a vědecké činnosti pokračuje spolupráce s VFN v biomedicínském výzkumu s mezinárodni účastí, přičemž je 1. LF UK zapojena do největšího počtu výzkumných programu Univerzity Karlovy,“ zdůraznil odcházející děkan Zima, který i nadále zůstává přednostou Ústavu lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN.


Kampus Albertov


„Rád bych prosadil změny ve formách financování aplikovaného výzkumu a navázal tak těsnější spolupráci s vybranými průmyslovými odvětvími,“ komentoval své záměry nový děkan Aleksi Šedo. Všechny činnosti fakulty označil za stejně důležité, vzájemně se propojující. Svoji vizi rozdělil na pohled dovnitř, kde zdůraznil především možnosti otevřené komunikace. V rámci vnějšího pohledu na komunitu zmínil vysokou koncentraci špičkových pracovišť v Praze, kde sídlí tři lékařské fakulty, jež spolupracují na řadě projektů. Výhodou je podle profesora Šeda i variabilita výukových modelů jednotlivých fakult. „Rád bych také navázal na spolupráci s AV ČR, s VFN a chtěl bych vybudovat kampus Albertov,“ doplnil své vize nový děkan. Důležitý podle něj bude výběr odborníků, kteří jsou schopni se s 1. LF UK identifikovat a jsou unikátním zdrojem fakulty.


Ředitelka Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Dana Jurásková ocenila, že klinické obory nemocnice kopírují vědecké záměry řešené lékařskou fakultou. „Organizace výuky je realizována ve spolupráci s fakultou, máme společná pracoviště, která řídíme částečně dohromady,“ uvedla ředitelka Jurásková, která ocenila lidskou rovinu partnerství VFN a 1. LF UK.










Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze