Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Na veletrhu Gaudeamus roste nabídka celoživotního vzdělávání

Na veletrhu Gaudeamus roste nabídka celoživotního vzdělávání

    Brno 30. října (ČTK), autor: Zdeněk Meitner dr

Na veletrhu pomaturitního vzdělávání Gaudeamus, který dnes začal v Brně, se prezentuje 201 škol a přes 3800 oborů, jež lze studovat v Česku a v zahraničí. Na brněnském výstavišti se představuje 54 zahraničních univerzit. Organizátoři očekávají opět návštěvnost přes 30.000 lidí. "Stále ještě trochu rosteme," řekl dnes na tiskové konferenci jeden z organizátorů Jan Honzík. Veletrh se koná do pátku a vstupné je 80 korun.

    Tradičními vystavovateli jsou velké školy jako Univerzita Karlova, Masarykova univerzity či Univerzita Palackého. Letos se potvrzuje trend posledních let, kdy jsou více nabízeny obory celoživotního vzdělávání. Jde o kurzy pořádané vysokými školami pro zájemce bez rozdílu věku. "Tuto nabídku se snažíme stále rozšiřovat, protože se domnívám, že bude mít čím dál větší důležitost. Současně s tím rozšiřujeme nabídku programů, které navazují na bakalářské a magisterské," řekl Honzík.

    Největší počet zahraničích vystavovatelů je z Německa, přijelo jich 16. "Letos tu máme i zástupce z Kanady. Těší mě, že veletrh nabírá na světové dimenzi," uvedl Honzík. Hlavní skupinou jsou však evropské univerzity.

    Návštěvníků dosud pravidelně přibývalo. V dalších letech však čeká spíše stagnaci a pokles vzhledem ke klesající demografické křivce a nižším počtům maturantů.

Univerzita Karlova využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze