Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektorem opět zvolen Jirásek

Rektorem opět zvolen Jirásek

Po další tři roky bude nejspíše v čele Slezské univerzity v Opavě Zdeněk Jirásek. Na opětovné potvrzení do funkce rektora nyní pouze čeká od ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Petry Buzkové a následně prezidenta Václava Klause. "Na všech sedmi návrzích na rektora, které Akademický senát Slezské univerzity po vyhlášení voleb obdržel, figurovalo shodně jméno Zdeňka Jiráska," uvedl mluvčí Slezské univerzity Ivan Augustin. Jirásek, jehož první tříleté funkční období končí k 29. únoru příštího roku, poté ve volbách dostal hlasy všech přítomných senátorů. Ve svém volebním programu Jirásek zhodnotil příznivé výsledky, jichž univerzita v posledních třech letech dosáhla, a zaměřil se na některá slabá místa. Mezi ně řadí skutečnost, že se dosud na všech součástech nepodařilo získat doktorské studium. "Také úkol připravit půdu pro vznik třetí fakulty je zatím plněn pouze částečně," podotkl Jirásek a vyjádřil odhodlání učinit vše pro zvýšení zájmu o studium na univerzitě. Historiku Jiráskovi je 46 let. Specializuje se na nejnovější české a československé dějiny, hospodářské dějiny a česko-polské styky. Jirásek studoval na Filozofické fakultě Univerzity Palackého, titul CSc. získal v roce 1986, docenturu v roce 1995 a profesuru v roce 1999. Po studiích pracoval ve Slezském ústavu ČSAV v Opavě postupně jako interní vědecký aspirant, odborný pracovník a vědecký pracovník. Na Slezskou univerzitu přišel v roce 1991 a do roku 2001 po dvě volební období vykonával funkci děkana její filozoficko-přírodovědecké fakulty.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze