Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Práva v Olomouci netuší, zda jim povolí přijímačky

Práva v Olomouci netuší, zda jim povolí přijímačky


Střední Morava

Olomouc - Ani dva měsíce před termínem odevzdávání přihlášek na vysoké školy nemají zájemci o studium práv v Olomouci jistotu, zda tamější Právnická fakulta Univerzity Palackého přijme v příštím akademickém roce studenty do prvního ročníku.
Akreditační komise ministerstva školství sice ve středu prodloužila škole povolení vyučovat obor právo a právní věda, ale stále pro ni platí zákaz přijímat studenty do prvních ročníků.
Zákaz přijímat nové studenty přišel v listopadu, kdy komisaři usoudili, že fakulta nemá dostatečný počet docentů a profesorů. Škola tak podle nich nemohla zajistit výuku na požadované úrovni. "Komise prodloužila akreditaci na příštích šest let, aby mohli dostudovat stávající posluchači. Omezení k přijímaní nových studentů trvá, a Damoklův meč nad fakultou tak stále visí," řekl tajemník komise Václav Vinš.
Rektorka Jana Mačáková prodloužení akreditace přivítala. Zároveň slíbila, že se univerzita zasadí, aby fakulta mohla přijímat i další studenty. "Vedení univerzity a právnické fakulty bude v nejbližší době usilovat o zrušení zákazu přijímat studenty do prvního ročníku," uvedla.
Na olomoucká práva se letos přihlásilo 1800 lidí. Fakulta přijala do prvních ročníků 259 studentů.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:14

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze