Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Listopad 2003
Dětský uzel aktuálního dokumentu Práva poškodila 168 studentů
Po upozornění MF DNES rektor univerzity uchazeče přijme Praha - Až rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm donutil pražskou právnickou fakultu postavit se čelem ke skandálu s letošním přijímacím řízením. Šanci studovat nejžádanější českou vysokou školu dostane dalších 168 neprávem odmítnutých zájemců.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Kdyz resort upřesní, na co chce penize, VŠ je dostanou
PRAHA 23. listopadu (CTK) - Vysoke skoly by v pristim roce nemusely prijit o 150 milionu ze statniho rozpoctu, ktere jim rozpoctovy vybor snemovny v patek odebral. V hlavni zpravodajske relaci Ceske televize to pripustil mistopredseda vyboru Michal Kraus (CSSD). Podle televize Nova je duvodem kraceni castky skutecnost, ze ministerstvo skolstvi stale poslancum neobjasnilo, na co hodla penize pouzit. Pokud udaje sdeli, vysoke skoly pozadovanou castku dostanou.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Praha o čtvrtinu omezí dětská lůžka
Postihne to mnoho mimopražských pacientů O zrušení více než čtvrtiny ze 412 dětských lůžek v pražských nemocnicích budou ve středu večer jednat odborníci na ministerstvu zdravotnictví. Už dnes, kdy se kuloárově dostávají čísla navenek, vzbuzují velké vášně nejen mezi pacienty, ale i mezi lékaři. Lůžka pražských nemocnic totiž využívají ve specializovaných oborech k léčení dětí téměř z celého Česka. "Nemocničních lůžek včetně dětských je v Praze nadbytek. Porodnost klesá, populace stárne.
Dětský uzel aktuálního dokumentu VŠ prý mohou 150 miliónů dostat
PRAHA - Vysoké školy by v příštím roce nemusely přijít o 150 miliónů ze státního rozpočtu, které jim rozpočtový výbor sněmovny v pátek odebral. V hlavní zpravodajské relaci ČT to připustil místopředseda výboru Michal Kraus (ČSSD). Podle televize Nova je důvodem krácení částky skutečnost, že ministerstvo školství stále poslancům neobjasnilo, na co hodlá peníze použít. Pokud údaje sdělí, vysoké školy požadovanou částku dostanou. "Teď je to v rukách ministerstva školství," řekl Nově předseda rozpočtového výboru Miroslav Kalousek (KDU-ČSL).
Dětský uzel aktuálního dokumentu Až se úředníci polepší, vrátíme VŠ 150 miliónů
V pátek rozpočtový výbor na váš návrh ukrojil z rozpočtu ministerstva školství na příští rok 150 miliónů korun. Rána podle ministerstva dopadne hlavně na vysoké školy. Může ještě něco tento verdikt zvrátit při projednávání státního rozpočtu ve Sněmovně? Je to schválený pozměňovací návrh a my nemáme důvod od toho ustoupit. Peníze už jsou v tuto chvíli rozdělené na Akademii věd a na některé projekty v základním školství.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzity: Vraťte nám 150 milionů
Praha - Vysokoškolští odboráři chtějí pro univerzity vymoci zpět sto padesát milionů korun. Peníze školám v rozpočtu na příští rok škrtli poslanci rozpočtového výboru. Pedagogové i představitelé univerzit kvůli tomu chystají na tento týden sérii protestů před budovou Poslanecké sněmovny. "Termín demonstrace musíme teprve dohodnout. Jde o to, aby všem vyhovoval, a to včetně nejvyšších představitelů univerzit," řekl předseda vysokoškolských odborů František Barták.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti na vozíčku: Studia na škole se bojíme
Praha - Zdravotně postižení studenti mají problémy především s dostupností objektů, ať už jde o budovy jednotlivých fakult, menzy nebo koleje. Pražské vysoké školy se však tento problém snaží řešit. „Výstavbu bezbariérových přístupů brzdí především nedostatek finančních prostředků. A teď nás chce navíc rozpočtový výbor sněmovny připravit o čtyři sta třicet milionů korun. To veškerou výstavbu zpomalí,“ uvedl tiskový mluvčí Karlovy univerzity Václav Hájek. Bezbariérový přístup je vybudován i do některých menz a na všechny fakulty Českého vysokého učení technického.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Nejvíce si polepší učitelé a vědci
Praha - Učitelé, vědci a náměstci na ministerstvech se už mohou těšit na nové platové výměry, které se pro ně právě připravují. Právě tyto profese patří k těm šťastnějším, které si nejvíce polepší díky nové šestnáctistupňové platové tabulce. Lékaři, učitelé, vědci a státní úředníci budou dostávat mzdy podle nové stupnice už od začátku ledna. Učitelé základních škol budou mít k měsíčnímu výdělku navíc 2900 korun, špičkoví vědci až 3200 korun.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Maminky bojují za nemocnici
Praha - Už od 1. ledna by měla přestat existovat Klinika dětského a dorostového lékařství Na Karlově. Areál, který byl před sedmi lety zrekonstruován bezmála za jednu miliardu a je nejmodernější v republice, by měl být z rozhodnutí ministerstva zdravotnictví zrušen. Pouze 25 ze současných 79 lůžek by mělo být přestěhováno do Thomayerovy nemocnice, která však ani zdaleka nedisponuje potřebným laboratorním zázemím.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Kraus brzdí: vysokým školám chce ubrat 150 miliónů
O tom, zda vysoké školy přijdou příští rok o 430 miliónů korun nebo "jen" o 150 miliónů, dnes rozhodnou poslanci rozpočtového výboru. Jeho místopředseda Michal Kraus původně přišel s návrhem vzít jim vyšší částku. Ostrý nesouhlas vysokoškolské veřejnosti a jednání se zástupci ministerstva ho ale zřejmě vedly k tomu, že dnes svou "pokutu" sníží. Částku 430 miliónů korun chtěl Kraus převést na jiné účely v resortu. Podpořil ho i šéf KDU-ČSL a předseda rozpočtového výboru Miroslav Kalousek. Odůvodnili to tím, že ministerstvo plýtvá.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Pacienti leží na chodbách, varují lékaři
Ministryně zdravotnictví čelí silné kritice: odvolává ředitele, ruší dětské kliniky, ale krizi prý neřeší Marie Součková prožívá horký podzim. Její odchod žádá asociace nemocnic a hejtmani, lékaři chystají protesty. Včera se byla na jednom z nich zpovídat.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Součková lékařům vysvětlovala odvolání Holcáta
Novým šéfem Všeobecné fakultní nemocnice by se měl stát Horák Před 150 pracovníky I. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí stanula v pátek ministryně zdravotnictví Marie Součková, aby jim vysvětlila, proč odvolala ředitele nemocnice Martina Holcáta.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Buzková ušetří 150 miliónů pro vysoké školy také propouštěním
Částku 150 miliónů korun, kterou vysokým školám ukrojil rozpočtový výbor, chce ministryně školství Petra Buzková vrátit "ze svého". Ve Sněmovně při včerejším jednání o státním rozpočtu poslance požádala, aby jí schválili přesun peněz z jiného šuplíku ministerského rozpočtu. Ušetří i tak, že se začne propouštět v organizacích úřadu.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Spory zdržují rušení dětských klinik i lékovou vyhlášku na příští rok
Vlastní materiál o koncepci pediatrické péče v Česku zpochybnila na včerejší tiskové konferenci ministryně zdravotnictví Marie Součková. O svém návrhu jednala se zástupci nemocnic, pediatrické společnosti a krajů. "Šlo nám jen o to, podat první informaci," řekla ministryně. Materiál, který už předtím měla odborná veřejnost k dispozici, přitom doporučoval zrušit téměř polovinu ze 105 dětských klinik.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Součková chce rušit dětské kliniky, v Praze ale narazila
Vlastní materiál o koncepci pediatrické péče v Česku zpochybnila na včerejší tiskové konferenci ministryně zdravotnictví Marie Součková. O svém návrhu jednala se zástupci nemocnic, pediatrické společnosti a krajů. "Šlo nám jen o to, podat první informaci," řekla ministryně. Materiál, který už předtím měla odborná veřejnost k dispozici, přitom doporučoval zrušit téměř polovinu ze 105 dětských klinik.
Dětský uzel aktuálního dokumentu Dětské nemocnice: která je na odstřel?
Praha - Pražský Karlov, Mělník, Vrchlabí, Rýmařov. To jsou jen namátkou jména dětských oddělení nemocnic, která ministerstvo zdravotnictví zařadilo na předběžný seznam těch, jež by měla skončit. O koncepci pediatrie v České republice, jejíž první verzi se MF DNES podařilo získat, jednala včera ministryně zdravotnictví Marie Součková s řediteli některých nemocnic a s experty na léčbu dětí. Zatím bez závěru, bude se dál jednat.

Sekce 1

text sekce


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 04:11

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze