Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Učitelé kritizují vedení právnické fakulty

Učitelé kritizují vedení právnické fakulty

Praha - Část pedagogů z pražské právnické fakulty už toho má dost. Vedení školy se stále nepostavilo čelem k letošnímu skandálu s přijímacími zkouškami. Za to, že škola měla v přijímacích testech přes třicet chyb, totiž nebyl nikdo potrestán.
"Děkan ani akademický senát školy se vůbec nezasadili o to, aby se aféra vyšetřila," prohlásil včera na zasedání akademického senátu školy neoficiální mluvčí nespokojených pedagogů Vojtěch Cepl. Na fakultě se podle něj vytváří prostor ke korupci, nejžádanější škola se nesnaží změnit přijímací řízení tak, aby bylo spravedlivé a nedávalo prostor k pochybnostem. Škola navíc tápe: pořád neví, jak konkrétně přijímačky změní, aby aféry skončily.
Senátoři však kritiku odmítli. "Jestli něco víte o korupci, podejte trestní oznámení. Vaším obviněním jsem zděšen," reagoval na Ceplovo vystoupení předseda akademického senátu Josef Salač. Proč za zpackané přijímačky nebyl nikdo potrestán, nevysvětlil. Ceplův příspěvek naopak přivítal Jan Petrov, který v senátu zastupuje studenty. "V mnohém s tím souhlasím. Měli bychom se aspoň zamyslet," řekl Petrov.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze