Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nová vysoká škola má lázním vychovat terapeuty

Nová vysoká škola má lázním vychovat terapeuty

Školství

Pod hlavičkou Univerzity Karlovy by mělo rehabilitační fakultu navštěvovat přes šest stovek studentů

Karlovy Vary - Plány na další vysokou školu v Karlových Varech dostaly včera konkrétnější podobu. Ředitel společnosti, která projekt na rehabilitační fakultu při Univerzitě Karlově předkládá, se totiž dohodl s krajským úřadem o dalších pracích na projektu.
"Po jednání na kraji jsme blíže k cíli. Předseda výboru pro regionální rozvoj při krajském úřadu Luděk Sequens totiž navrhl, že je třeba projekt dopracovat o studii proveditelnosti," řekl za předkladatele projektu Václav Krucký. Studie proveditelnosti je podle něj dobrým startem k získaní 20 milionů korun z fondů Evropské unie i odjinud pro vznik fakulty.
Václav Krucký, který je předsedou společnosti pro vývojovou rehabilitaci, by chtěl s pomocí krajského úřadu zpracovat studii do měsíce. Už nyní někteří zájemci o studium volají na Kruckého pracoviště i na Univerzitu Karlovu. Chtějí vědět, kam mají poslat přihlášky pro studium fyzioterapie, ergoterapie, balneologie a dalších oborů. Autoři projektu však upozorňují, že je to zatím předčasné. Připouštějí však, že pokud se podaří sehnat peníze na vyhlédnutý objekt k rekonstrukci, v září by se již mohlo na státní vysoké škole učit.
V každém ze tří ročníků bakalářského studia se počítá se 170 studenty. Po pěti letech má samostatnou fakultu Univerzity Karlovy dokončit pětačtyřicet magistrů.
Šestileté doktorandské studium je plánováno pro šest studentů.
Svůj záměr připravují autoři projektu více než dva roky. Prvopočátkem byl vznik obecně prospěšné společnosti. Z původně zamýšlené kliniky rehabilitace pro dětský věk se postupem doby zrodil projekt Rehabilitační fakulty a kliniky Univerzity Karlovy v Karlových Varech. Tyto plány podpořili na svém jednání v únoru i karlovarští radní. Radnice chce přispět na vybavení učeben dvěma miliony korun.

Jaké obory fakulta nabídne

Hlavní:
* fyzioterapie, ergoterapie, rehabilitační ošetřovatelství, balneologie a fyzikální terapie, protetická rehabilitace

Vedlejší:

* management ve zdravotnických zařízeních, informační a komunikační technologie ve zdravotnických zařízeních, právo a ekonomika pro zdravotnictví, postgraduální specializační obory

Počty studentů ve všech oborech

Bakalářské studium: tři ročníky, každý po 170
Magisterské studium: další dva ročníky, každý po 45
Doktorandské studium: poslední, šestý ročník, 13

Kdo stojí za projektem

SVR - společnost pro vývojovou rehabilitaci o.p.s Mgr. Václav Krucký Odborní garanti výuky na Rehabilitační klinice: Přislíbili: Prof. MUDr. M. Kučera DrSc. a Prof. Dr. V. Hampl DrSc. - LF 2 UK Motol, Prof. Ing. S. Otáhal DrSc. - FTVS UK, Doc. Dr. P. Kolář Csc. - LF 2 UK Motol, as. MUDr. Vacek Csc. - LF 3 UK Vinohrady, MUDr. J. Bartoš - mezinárodní supervizor pro psychoterapii


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze