Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Neklidný studentský týden

Neklidný studentský týden


Název Týden neklidu nese akce vysokoškoláků, která má upozornit veřejnost na krizi vysokých škol zapříčiněnou nedostatečným financováním. Podle člena představenstva vysokoškolského odborového svazu ústecké Univerzity J. E. Purkyně Petra Rysa je financování vysokých škol dlouhodobě podceňováno. Navyšuje se kolejné, nedostatkem financí trpí i technické vybavení univerzit. Ústecká univerzita připravila od pondělí do pátku hned několik protestních akcí. "V úterý to například bude beseda u kulatého stolu v aule Pedagogické fakulty, kde se má hovořit nejen na téma financí, ale také bude řeč o ideji univerzity a studentských bouřích v Německu a Francii," informovala v pondělí Právo mluvčí ústecké univerzity Jana Šiková.

O den později na nádvoří univerzity proběhne happening pod názvem Poděkování poslancům. Studenti budou dále pořádat hudební produkce, scénky a seznamovat ústeckou veřejnost s cíly Týdne neklidu. Na všechny akce má přístup i veřejnost.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:34

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze