Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       O protestu na Univerzitě Tomáše Bati

O protestu na Univerzitě Tomáše Bati


Jak to vidí


Akademický senát UTB vyjádřil protestní akci českých vysokých škol Týden neklidu svoji podporu, protože podfinancování vysokých škol je dlouhodobé, projevující se (i přes určitý roční nárůst finančních prostředků) důsledky, které mají také dlouhodobý charakter. Jsou to především nízké mzdy vysokoškolských pedagogů a z nich vyplývající malá atraktivnost tohoto povolání pro mladé odborníky, které by právě vysoké školy při nepříznivé věkové skladbě nutně potřebovaly. Každoročně je možno sledovat, jak se postupně vytrácejí přísliby, o kolik se navýší prostředky pro vysoké školství. Letos například z 5,7 miliardy korun na 1,9 miliardy korun. Vysoké školy však plní svoje nezastupitelné a významné poslání i s tím málem, které dostanou. Tato situace ale musí někdy skončit, protože při konfrontaci s Evropskou unií a jejími šesti procenty HDP pro školství nebudeme dlouho konkurenceschopní.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze