Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti opět na náměstí

Studenti opět na náměstí


Týden neklidu zahájili v pondělí mezi prvními studenti a pedagogové Univerzity Palackého (UP) v Olomouci. Na happeningu nazvaném Třesení osla se na olomouckém Horním náměstí sešla kromě více než dvou stovek vysokoškoláků i řada jejich učitelů. Vážně míněná vystoupení věnovaná tíživé situaci na univerzitě střídaly scénky a parodie. Komunikaci s politiky měl symbolizovat kouzelný osel, z něhož se žádné peníze nesypou. Podle mluvčí iniciativy Lucie Trávníčkové právě to znázorňuje tíživou situaci vysokých škol. "Všichni uznávají, že vysoké školy mají málo peněz, ale není nikdo, kdo by se ujal nápravy. Proto jsme se tu shromáždili, abychom dali najevo, že se věc musí řešit," řekl účastníkům happeningu pedagog UP Jiří Štefanides.

"Očekávám, že vláda se konečně začne zabývat navrženou reformou vysokých škol. Doufám, že to přinese koncepční změny jejich financování. Kvůli nedostatku peněz se například u nás musí výuka financovat z prostředků na vědeckou činnost. Stává se, že v knihovně je jen jediná knížka k určitému tématu, takže někteří studenti se nemohou dostatečně připravit na semináře," poznamenal student Jiří Kopica.

Ve čtvrtek organizátoři olomouckého Týdne neklidu vypraví dva autobusy na mítink do Prahy.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:34

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze