Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti se nacpali do učebny a překonali rekord

Studenti se nacpali do učebny a překonali rekord

Téma

Neklid na UP


Olomouc - Týden neklidu ještě ani nezačal a olomouckým vysokoškolákům z Univerzity Palackého se již podařilo překonat kapacitní rekord.

Do učebny pro dvacet studentů se jich vměstnalo rovných osmdesát čtyři. Vše se odehrálo krátce před polednem na katedře anglistiky filozofické fakulty. Studenti tak chtěli poukázat na zoufalý nedostatek prostor v budovách vysokých škol.

"Je nás v ročníku čtyřicet, ale máme k dispozici pouze čtyři třídy. Z toho jen jeden sál, kam se vejdeme všichni," upozornila na vážnou situaci Andrea Zátopková, studentka prvního ročníku oboru filozofie, která se protestů účastní.

Podle organizátorů Týdne neklidu budou zanedlouho studenti i pedagogové vysokých škol nuceni vypořádat se s daleko větším zaplněním svých učeben. Pokus byl historicky prvním nácvikem budoucích stísněných podmínek výuky.

Své zkušenosti s nedostatkem prostoru má i Soolaima Kourdi, která na fakultě studuje angličtinu a francouzštinu: "Když se nás na semináři v učebně pro dvacet lidí sejde více, stává se, že vyučující musí ty, co nejsou zapsaní, poslat pryč," řekla studentka, která přišla včerejší pokus podpořit i s dalšími spolužáky.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 17:40 , © Univerzita Karlova v Praze