Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Stát si prý necení vzdělanců

Stát si prý necení vzdělanců


" Náš cíl je jasný - prostřednictvím studentských happeningů, informačních kampaní a veřejných diskusí chceme upozornit na to, že české veřejné vysoké školství se kvůli povážlivě nezodpovědnému přístupu ze strany naší politické reprezentace ocitá ve stále hlubší krizi. Politici sice občas okázale zdůrazní význam vzdělání pro náš stát a čas od času dokonce vyhlásí podporu vysokoškolského vzdělávání za svoji prioritu; fakta a čísla ale mluví jinak." Tato tvrdá slova ve středu zazněla na happeningu, který pod názvem Poděkování poslancům připravili studenti a pedagogové ústecké Univerzity J. E. Purkyně. Mladí tak chtěli na nádvoří ústecké Pedagogické fakulty formou hudebních vystoupení a scének seznámit veřejnost v rámci Týdne neklidu se svými názory, zahrnujícími i skutečnost hovořící o tom, že české veřejné vysoké školy nevstoupí do konkurenčního prostředí EU jako rovnoprávný partner.

"Touto taškařicí chceme v lehkém tónu upozornit na své problémy, mezi které patří také nízké normativy, neumožňující například budoucím tělocvikářům absolvovat všechny potřebné výcvikové kursy, třeba lyžařský, stejně jako při hudební výuce se nelze individuálně věnovat přípravě studentů v sólovém zpěvu či hře na hudební nástroj, velmi nedostatečná je i vybavenost univerzity výpočetní technikou," řekl ve středu Právu v ohlušujícím rachotu bubínků v atriu Pedagogické fakulty univerzitní odborový boss Miroslav Dosoudil.


Součástí happeningu bylo i vystoupení bubeníků.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 7.05 2024 18:51 , © Univerzita Karlova v Praze