Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Peníze vysokým školám, volali studenti na náměstí

Peníze vysokým školám, volali studenti na náměstí


Ostrava - "Peníze vysokým školám! Nevejdem se do učeben, tak musíme ven!" skandovali včera desítky, či spíš stovky studentů pochodujících centrem Ostravy.

Manifestačním průvodem vyvrcholily protestní aktivity studentů Ostravské univerzity, kteří se připojili k akci nazvané Týden neklidu. Nenásilný protest, který organizují studenti Univerzity Palackého v Olomouci, má upozornit ministerstvo školství i veřejnost na nedostatečné financování vysokých škol.

V Moravskoslezském kraji se k Týdnu neklidu připojili také studenti karvinské i opavské části Slezské univerzity. Naopak Vysoká škola báňská-technická univerzita v Ostravě se nepřidala. Finanční problémy totiž víc trápí humanitní fakulty.

"Nelíbí se mi požadavky studentů, nesouhlasím s nimi," řekla včera odpoledne starší žena, kterou právě míjel skandující průvod. "Pokud jsem slyšela, jde jim především o peníze na platy učitelů, hlavně mladých asistentů. Moje dcera učí v základní škole a na plat si nestěžuje, přitom ho má určitě nižší než učitelé na vysoké škole," argumentovala.

"Nebojujeme za platy učitelů," tvrdil ale zástupce studentů na shromáždění, které se po skončení průvodu konalo na Masarykově náměstí. "Vysoké školy jsou na tom bídně. Jak, to je vidět už na fasádách. A na záchodě není mýdlo ani papír."


DEMONSTRACE. Studenti vysokých škol včera v Ostravě poukazovali na katastrofální stav vysokého školství v zemi.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 7.05 2024 18:51 , © Univerzita Karlova v Praze