Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Akademici hradeckých fakult se připojili k Týdnu neklidu

Akademici hradeckých fakult se připojili k Týdnu neklidu


HRADEC KRÁLOVÉ - Akademické obce Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové se ve středu shromážděním učitelů a studentů připojily k celostátní akci Týden neklidu. Na obou školách se shromáždění zúčastnily stovky lidí.

Akademická obec Lékařské fakulty Univerzity Karlovy na svém shromáždění přijala usnesení, kterým požaduje navýšení rozpočtu vysokých škol pro rok 2005 a zahájení přípravy dlouhodobé koncepce zvyšování podílu z DPH na financování vysokých škol. "Pokud se tak nestane, zahájíme důraznější a rozsáhlejší protestní akce," usnesli se účastníci setkání.

Na shromáždění se sice objevily návrhy na zaslání dopisů všem poslancům či na zablokování přijímacích zkoušek na fakultě, žádný však nezískal většinovou podporu. "Je nutné, aby se k podobným akcím připojily všechny české vysoké školy, my můžeme s ostatními představiteli škol zahájit o podobě dalších protestů jednání," řekl děkan Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové Vladimír Palička. Někteří pedagogové na shromáždění oznámili, že navštíví kanceláře všech poslanců v regionu a budou s nimi o potížích škol diskutovat.

Protestního shromáždění na Lékařské fakultě se zúčastnili i zástupci Univerzity Hradec Králové a Vojenské lékařské akademie Jana Evangelisty Purkyně v Hradci Králové. Tyto školy žádné akce k Týdnu neklidu nepřipravily.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 7.05 2024 18:51 , © Univerzita Karlova v Praze