Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Týden neklidu našel podporu také na Jihočeské univerzitě

Týden neklidu našel podporu také na Jihočeské univerzitě


Ačkoliv se studenti Jihočeské univerzity oficiálně nepřipojili k Týdnu neklidu, který od pondělí probíhá na některých vysokých školách v České republice, a nepořádají žádná shromáždění, ani nevyvěsili transparenty, našla si tato akce mnoho příznivců.

Většina Právem oslovených studentů litovala, že se nesešel nikdo z posluchačů, který by protestní akci zorganizoval. "Chybí čas, nálada i prostředky. Neexistuje tu žádné hnutí studentů, které by se do toho pustilo a aby něco organizoval jednotlivec, nemá snad ani cenu," vyjádřila se před budovou Pedagogické fakulty v českobudějovické Dukelské ulici studentka druhého ročníku aprobace angličtina - francouzština Alena Kadlecová ze Starého Plzence.

Zdůraznila, že se Jihočeská univerzita nachází v úplně stejné situaci jako vysoké školy, které Týden neklidu pořádají. "Peněz je málo. Jen se běžte podívat dovnitř a uvidíte, že prostředí je horší než na některých základních školách. Pomůcky prakticky neexistují a problém je také s nedostatkem místa. Velmi často se stává, že se do tříd nevejdeme, nebo si nemáme na co sednout," poznamenala Kadlecová.

Do rozhovoru se se zájmem hned zapojila Dagmar Strnadová z České Lípy, která studuje společně s Kadlecovou. "Minimálně alespoň ty budovy by potřebovaly projít rekonstrukcí, protože na potřeby vysoké školy prostě nestačí. Fandím studentům, kteří zorganizovali protest a velmi mne mrzí, že je nemohu podpořit. Doufám, že akcemi odstartují nějaké změny," podotkla Strnadová.

Mezi studenty Jihočeské univerzity bylo i plno posluchačů, kteří vůbec nevěděli, že nějaký Týden neklidu na vysokých školách probíhá. "Domnívám se, že v tomto směru je Jihočeská univerzita hodně mimo dění. Když už se tu něco děje, tak s velkým zpožděním," reagoval Matěj Tenkl z Tábora, který studuje matematiku a výpočetní techniku.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 7.05 2024 18:51 , © Univerzita Karlova v Praze