Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti jedou protestovat do Prahy

Studenti jedou protestovat do Prahy


Olomouc - Dvě stovky studentů a pedagogů Univerzity Palackého v Olomouci se včera sešly na společném shromáždění na nádvoří vysokoškolské knihovny v bývalé tereziánské zbrojnici. Pokračoval tak třetí den Týdne neklidu - akce, jejímž prostřednictvím poukazují vysokoškoláci na zoufalý nedostatek peněz na veřejných vysokých školách.

"Téměř patnáct let po listopadu 1989 a pouhý měsíc před vstupem do Evropské unie je zřejmé, že vysokoškolské vzdělání mladé generace v České republice nadále není, přes všechny proklamace, politickou prioritou," uvedli protestující studenti v prohlášení, v němž vyzývají politické elity, aby bezodkladně začaly realizovat reformu financování veřejných vysokých škol. Tu již připravila Česká konference rektorů a Rada vysokých škol ve spolupráci s ministerstvem školství. "Reforma je programem budoucnosti mladé generace a předpokladem konkurenceschopnosti České republiky ve společenství států Evropské unie. My jsme k transformaci připraveni!"

K iniciativě, která vzešla z Palackého univerzity, se připojilo dalších osm vysokých škol v zemi. Dnes se studenti a pedagogové vydají do Prahy, kde budou společně demonstrovat před budovou parlamentu.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 7.05 2024 18:51 , © Univerzita Karlova v Praze